'Vriens kruipt in tal van personages en vertelt en speelt zo spannend en zo geestig dat hij de zaal een uur lang in zijn ban weet te houden. Ondertussen wordt er ook nog getoverd met licht, muziek en geluid' (Eindhovens Dagblad) 'Hij weet met weinig middelen een hele wereld op te roepen. Een bijzondere voorstelling voor kinderen én volwassenen.' (De Stem)
Informatie: Deze voorstelling is zonder meer geschikt voor grotere groepen en is dan ook gemaakt voor schouwburgen en theaters. Er kan overdag gespeeld worden, maar de vooravond (bijv. aanvang 19 uur) behoort ook tot mogelijkheden. Onder voorwaarden kan de voorstelling zeker ook op locatie (scholen, bibliotheken) gespeeld worden. Wij zorgen dan zelf voor de technische voorzieningen licht en geluid. Na afloop is Jacques Vriens natuurlijk bereid om te signeren, zodat de voorstelling gerealiseerd kan worden in samenwerking met bibliotheek en/of boekhandel. Het is mogelijk twee optredens op één dag te verzorgen op dezelfde locatie. Bij twee voorstellingen dient er minimaal een speelpauze van 1 uur tussen de twee voorstelling te zijn. Opbouwtijd 3,5 uur. Duur: +/- 55 min. Uitkoopsom: (vanaf 1/1/2021) 1 voorstelling euro 750,00 excl. btw. 2 voorstellingen euro 950,00 excl. btw Informatie en boekingen: Casper Vriens info@boekentheater.nl
SPEELLIJST
Jacques Vriens speelt ‘Grootmoeders grote oren…’ Een aantal jaren geleden schreef de bekende kinderboekenschrijver Jacques Vriens het boek ‘Grootmoeders grote oren…’ waarin hij de klassieke sprookjes opnieuw vertelt met veel humor, zonder het origineel geweld aan te doen. Van twee sprookjes maakte hij een theatervoorstelling, waarin getoverd wordt met muziek, licht en geluid.
In het grappige maar ook erg spannende sprookje ‘De Twaalf Broers’ wil de koning na twaalf zonen, nou ‘eindelijk wel eens een meisje’. Als dan prinses Marie- Surprise geboren wordt, moeten de twaalf broers maken dat ze wegkomen, want er dreigt groot gevaar. In ‘De wolf en de zeven geitjes’ gaat de prettig gestoorde wolf zelfs zingen en lachen de geitjes hem uit, totdat…. Jacques Vriens is niet alleen kinderboekenschrijver, maar speelt ook al bijna zijn hele leven toneel en maakt al jaren voorstellingen rondom zijn boeken. Een heerlijke familievoorstelling voor kinderen vanaf 5+ én hun (groot-)ouders. Maar ook oudere kinderen zullen heel veel plezier beleven aan deze spannende en geestige voorstelling.
Grootmoeders grote oren